logo


Trinaesti put za redom jedna majska subota držaće budnom celu Srbiju! Ovogodišnja Noć muzeja održava se 21. maja u skladu sa datumom koju je odredila Evropska Noć muzeja sa sedištem u Parizu. Omiljeni gradski prostori oživeće tokom ove noći, upoznajući posetioce sa draguljima kulturne baštine, ali i sa zaboravljenim ljudima i neispričanim pričama koje će kroz Noć muzeja prerasti u najlepše uspomene.

Posetioce očekuje oko 250 različitih dešavanja širom Srbije, kroz koje će moći da se uvere da je 13 sasvim bezopasan broj, a 13. Noć muzeja najbolja do sada.

Udruženje likovnih stvaralaca Šapca kontinuirano predstavlja radove mladih umetnika/ca kroz mnogostuke modele interpretacije.
Rad Mirjane Stefanović zapažen je kao relevantan umetnički iskaz primeren novim generacijama. Umetnica putem savremenih tehnologija prezentuje svoj osobeni likovni narativ.

Rođena u Šapcu, novembra 1990. Upisala Školu za umetničke zanate u Šapcu 2005. godine, smer konzervator – pozlatar i završava je 2009. Akademiju umetnosti u Novom Sadu na likovnom departmanu, smer – slikarstvo upisuje 2010. ; diplomirala je 2014. Master studije slikarstva pohađa od 2014., kod mentora Vlade Rančića. Član je Udruženja likovnih stvaralaca Šapca od 2013. godine; izlagala je na brojnim grupnim izložbama širom Srbije i u inostranstvu.
Dobitnica je nagrade za najuspešnijeg mladog autora od strane Udruženja likovnih stvaralaca Šapca.